• Knakkie Knoedel Carnaval
  • sneeuwpret!
  • Echte vikingen!
  • de fancy fair
  • optische illusies
  • naar de sloot!

Knakkie Knoedel Carnaval

sneeuwpret!

Echte vikingen!

de fancy fair

optische illusies

naar de sloot!

WELKOM OP DE PAGINA VAN GROEP 6/7/8

Verkeersexamen
Alle kinderen zijn geslaagd voor het verkeersexamen!


Schoolvoetbal Meisjes
Dit jaar is het meidenteam van onze school kampioen geworden tijdens het schoolvoetbaltoernooi! Super gedaan!


Thema: Oorlog en Vrede
Een terugkomend thema in de bovenbouw is de WOII. Dit jaar mochten we twee gastsprekers ontvangen. De een vertelde indrukwekkende verhalen over vroeger. En de andere gastspreker vertelde ons over het vak van journalistiek en hoe we een goed interview kunnen schrijven.
 

Emmerdrummen
We hebben ook dit jaar weer 4 fantastische lessen emmerdrummen gehad. 
 
Nationale voorleesdagen
Van 23 januari tot 2 februari zijn de nationale voorleesdagen. Dit jaar zijn we op visite geweest bij de peuterspeelzaal in Balk. Hier hebben we kleuters voorgelezen.
   

Schoolschaatsen
Jaarlijks gaan de kinderen van groep 6/7/8 schoolschaatsen in het Thialf. Mooi om te zien hoe ze jaarlijks beter worden in schaatsen. 


Nationaal Schoolontbijt
Op vrijdag 9 november zijn we in de klas gestart met een gezond ontbijt. We hebben de tafels bij elkaar geschoven en zijn in gezellige groepjes gaan zitten. Wat een feest, samen eten! We zijn vooraf in gesprek geweest WAT een "gezond" ontbijt inhoud en of de kinderen in de ochtend allemaal ontbijten. 
   
Kaarsjesdag

Op 2 november is het Allerzielen, wij vieren elk jaar kaarsjesdag in de klas. Iedereen mag dan een kaarsje aansteken voor iemand (mens/dier) die ze missen. We hebben mooie herinneringen opgehaald.


Op excursie naar het Rijsterbos
Donderdag 18 oktober zijn de kinderen van groep 6/7/8 op excursie geweest naar het Rijsterbos. Ze hebben hier verschillende opdrachten gedaan. Het was een leerzame, gezellige middag!
 
 

Toneelspelen tijdens de Kinderboekenweek
De kinderen van groep 8 hebben een fantastisch leuk toneelstuk voorbereid voor de opening van de kinderboekenweek! Hieronder een link naar de video. 

Sint Ludgerusschool     Siemen de Jongstrjitte 4, 8561 DP Balk     t 0514 - 60 23 43     sjors.dewolff@ludgerussskoalle.nl