• Knakkie Knoedel Carnaval
  • sneeuwpret!
  • Echte vikingen!
  • de fancy fair
  • optische illusies
  • naar de sloot!

Knakkie Knoedel Carnaval

sneeuwpret!

Echte vikingen!

de fancy fair

optische illusies

naar de sloot!

WELKOM OP DE PAGINA VAN GROEP 3/4/5

Buitenlesdag
Elk jaar is de Nationale Buitenlesdag. En daarom hebben wij vandaag heerlijk buiten gerekend. De kinderen mochten in een klein groepje, met stoepkrijt en dobbelstenen de keersommen oefenen. 
 

Thema Lente
Tijdens het thema lente hebben we een experiment gedaan. Wat gebeurt er met een tulp als........? Er waren 5 verschillende tulpen in een vaasje: 1 zonder water, 1 met water, een aantal in ecoline, een tulp met lieve woorden, een tulp met gemene woorden. We kunnen spreken van een geslaagd experiment! 
 

Puppies!
We zijn deze week op visite geweest bij een leerling uit onze klas. Dit omdat hier 9 puppies geboren waren! De puppies zijn op dit moment 4 weken oud. We hebben heerlijk met ze geknuffeld, wat een feest! Als extra traktatie kregen we ook nog een beschuit met muisjes!
  

Thematisch werken
De twee weken na de kerstvakantie noemen wij bij ons op school de "Zilveren Weken". Tijdens deze weken besteden we veel aandacht aan positief gedrag en een veilig groepsklimaat. Dit jaar doet groep 3/4/5 dit aan de hand van het prachtige boek "Geluk". In dit boek staan 10 mooie verhalen over geluk, met elke keer een waardevolle opdracht.
Ook werken we in de klas aan het thema "Nederland Waterland", dit is gericht op wereld oriënterende vakken als natuur, geschiedenis en aardrijkskunde.


Kerst Knutselmiddag
?Op donderdag 13 december hebben we met de hele school een heerlijke kerst knutselmiddag gehad. De kinderen waren verdeeld in groepjes. In elke klas lag een knutselwerkje klaar.


Nationaal Schoolontbijt
Op vrijdag 9 november zijn we in de klas gestart met een gezond ontbijt. We hebben de tafels bij elkaar geschoven en zijn in gezellige groepjes gaan zitten. Wat een feest, samen eten! We zijn vooraf in gesprek geweest WAT een "gezond" ontbijt inhoud en of de kinderen in de ochtend allemaal ontbijten. 

Kaarsjesdag
Op 2 november is het Allerzielen, wij vieren elk jaar kaarsjesdag in de klas. Iedereen mag dan een kaarsje aansteken voor iemand (mens/dier) die ze missen. We hebben mooie herinneringen opgehaald.


Op excursie naar het Scheepvaartmuseum in Sneek
Op vrijdag 12 oktober zijn de kinderen van groep 3/4/5 naar het Scheepvaartmuseum in Sneek geweest. Dit bezoek stond geheel in het teken van het Kinderboekenweek thema "Vriendschap". We hebben veel geleerd over Vikingen, hoe ze vroeger leefden, wat ze aten en hoe ze deden (ja we hebben zelfs gevochten als echte vikingen). Een zeer geslaagde excursie.


Kinderboekenweek: een gastles van juf Yvenka
Tijdens de Kinderboekenweek hebben we verschillende activiteiten. Één hiervan was een gastles van juf Yvenka, leesconsulent van de BIbliotheek Mar en Fean. Zij kwam ons vertellen over haar parkiet "Johannes" en hoe hij met al zijn fantastische vriendjes in de voliere vloog. Over hoe Johannes deze vrienden eerst maar "raar" vond... Kinderen uit de klas mochten nu zelf hun eigen vriend ontwerpen. Dit leverde ook "rare" creaties op ;).
  


Thema Vriendschap: Wat is voor jou vriendschap?
We werken de eerste periode van het jaar aan groepsvorming. We noemen dit de Gouden Weken. Ons bijpassende thema Vriendschap geeft de mogelijkheden om uit te beelden wat voor ons vriendschap is. Samen lachen, een arm om je schouder, elkaar geheimen vertellen. Een mooie samenwerkopdracht!


Naar de bibliotheek
Een goed begin van het jaar: nieuwe boeken uitzoeken!
Voor de nieuwste, leukste en vetste boeken gaan wij altijd naar de bibliotheek. Het zelf uitzoeken van boeken stimuleert de kinderen om boeken te lezen. Ongeveer om de 6 weken gaan wij naar de bibliotheek.

Sint Ludgerusschool     Siemen de Jongstrjitte 4, 8561 DP Balk     t 0514 - 60 23 43     sjors.dewolff@ludgerussskoalle.nl