• samen spelen
  • bij de sloot
  • de fancy fair
  • optische illusies
  • project afval scheiden
  • naar de sloot!
  • schoolfoto

samen spelen

bij de sloot

de fancy fair

optische illusies

project afval scheiden

naar de sloot!

schoolfoto

WELKOM OP DE PAGINA VAN GROEP 4/5

We zitten met 19 kinderen in groep 4/5. Via dit gedeelte van de website zijn regelmatig updates te vinden over onze klas.

5 september 2017
Vandaag zijn we druk bezig geweest met het bouwen van een plattegrond van onze eigen klas. Het resultaat is fantastisch! We mochten  ons eigen materiaal kiezen.

         

14 september 2017
In de eerste weken van het schooljaar werken wij gaan "de Gouden Weken". Hierbij staan groepsvorming en groepsdynamica centraal. We doen allerlei leuke spelletjes om dit te stimuleren.
  

22 september 2017
Op 22 september zijn wij op excursie geweest in Scharnegoutum, bij Schaapskudde "de Drifters". Het was mooi weer en voor ons allemaal een fantastische ervaring!

  

29 September 2017
De afsluiting van het Thema "Wonen" was een wandeling door Balk. We hebben vooraf mooie gebouwen opgezocht en een route uitgeschreven. De kinderen hebben elkaar langs de route geleid. Als bewijs op de foto met alle gebouwen.
     

21 november 2017
We werken al een tijdje met Blue-Bots in de klas. Vandaag was de laatste dag dat we onze "programmeer skills" konden laten zien. Via Groen Doen mochten wij gebruik maken van de leskist.

  

27 november 2017
Een gastles van een Para sportheld. Wij kregen een fantastische les van Stefan Boersma. De keeper van het CP-team. Leuk maar vooral ook erg leerzaam.

  

21 december 2017
Wij zijn helemaal klaar voor het kerstfeest! We hebben onze mooiste kleren aangetrokken, onze haren gekamd en een super goed humeur op zak! We wensen jullie fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!


17 januari 2018
Op Excursie naar varkensboerderij Knorhof in Oudega. Een fantastische ochtend waarbij we van alles te weten zijn gekomen over het varken. De groep werd verdeeld en meegenomen. Er was een gedeelte in de stallen, bij de varkens en een gedeelte waar we informatie over varkens konden opdoen via spelletjes.
   

15 januari 2018
We werken aan het thema "Olympische Winterspelen". We hebben vandaag een live verbinding gelegd met Pyeongchang. Sportverslaggever Johan Stobbe wist als onze vragen te beantwoorden. 

22 februari
Vandaag hebben we meegedaan aan het volleybaltoernooi van volleybalvereniging DBS. Groep 3/4 hoorde bij elkaar en groep 5/6. We hebben een aantal keer geoefend tijdens de gymlessen. We kijken terug op een sportieve middag!
  

23 februari 2018
We werken in de groep aan het thema Olympische Winterspelen. Hierbij hebben we een leerarrangement bedacht: “ontwerp een nieuw spel voor de Winterspelen”. Dit hebben we vandaag ook echt uitgevoerd. De kinderen hebben allerlei materialen van thuis meegenomen. Voorafgaand hebben ze spelregels bedacht en een poster getekend. Zie hieronder het resultaat in de vorm van een filmpje. 

Sint Ludgerusschool     Siemen de Jongstrjitte 4, 8561 DP Balk     t 0514 - 60 23 43     sdewolff@ludgerussskoalle.nl